10.6.2019. 9:34
0
Punjena šnicla i batat pire
Sa šniclama ne možete pogriješiti, pogotovo ako ih punite sirom i preukusnim pireom od batata!

Sastojci:

500 – 600 g purećeg filea
150 g sira gouda

batat pire:
2 batata
so
20 g putera

pohovanje:
brašno
jaja
prezla
ulje za prženje

Pošto je pire jedna od namirnica koja nam je neophodna za punjenje šnicle, onda najprije napravite njega. Batat ogulite i isijecite na kocke, pa stavite u slanu vodu i kuhajte oko 40 minuta.

U skuhan batat dodajte kocku putera i napravite pire.

Šnicle, potom, istucite čekićem za meso, pa u njih umotajte komad sira i veću kašiku pirea, pa ih urolajte i po potrebi učvrstite čačkalicama.

U većoj i dubljoj tavi zagrijte dosta ulja, a šnicle najprije uvaljajte u brašno, potomo u jaja i najzad u prezlu, pa ih pržite sa svih strana dok lijepo ne porumene. Poslužite ih uz ostatak pirea od batata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.