11.6.2019. 15:08
0
Kremaste školjkice
Kremaste školjkice je jelo s kojim ćete obradovati sebe i svoje najmilije, a pripremom ovog zanimljivog jela sigurno nećete pogriješiti!

Sastojci:

10 kriški suhoga mesa (50 grama)
svježa nana i malo peršuna
150g parmezana
malo soli i bibera

400g sitne tjestenine (školjkice )
malo maslinovog ulja
malo putera

300g smrznutog graška
1 paketić vrhnja za kuhanje
1 limun

Priprema:

Prvo kuhate posoljenu vodu u veliki lonac. Sitno narežite suho meso, naribajte parmezan te narežite mentu na sitno. Kada voda prokuha dodajte tjesteninu (školjkice) prema uputi na vrećici. 

Na srednje jaku vatru stavite veliku tavu te dodajte malo maslinovog ulja i malo putera - čim se puter otopi dodajte suho meso te ga pobiberite i ispecite dok ne postane hrskavo.

Čim se meso zapeče, dodajte vrećicu zamrznutog graška i protresite tavu. Nakon od
prilike jedne minute dodajte vrhnje za kuhanje i usitnjenu mentu.

Tjesteninu ocjedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala (sačuvajte oko 2 dcl, za
svaki slučaj). Dodajte ocjeđene školjkice u tavu te iscijedite cijeli limun po tjestenini. Sve dobro promiješajte i pustite da se sve skupa poveže. 

Ukoliko vam je umak pregust dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina - sve će se još bolje povezati, a umak će biti još svilenkastiji i ukusniji. Maknite tavu sa vatre. Dodajte naribani parmezan i još jednom sve dobro promiješajte.

Posluživanje:

Poslužite toplo ili podgrijano - biće jednako ukusno. Za prilog preporučujemo zelenu
salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.