17.6.2019. 10:46
0
Slatke hurmašice
Šta mislite da ovaj dan vi i vaši najdraži uživate u ukusnim hurmašicama? Nije teško, uz ovaj odličan recept!

Priprema

Agda

- 0.5 l vode
- 500 g šećera
- 1 limun 
Tijesto


- 1 kašika šećera
- 1 žumance
- 400 g oštrog brašna



Pravilo za hurmašice: Ne dodavati previše brašna, nego tačno koliko treba. Uvijek ih praviti na hladnom. Napravljene kolače prije pečenja stavljati u zamrzivač na 15-ak min. Tijesto treba da bude mekano.

Prethodnog dana skuhati  šerbet (agdu): 

- Šećer i vodu staviti u šerpu da provri(neka bude pokrivena da brže ide). Dodati poslije na kolutiće isječen limun i neka se u pokrivenoj šerpi kuha dok se kolutići limuna ne zastakle. 

- Ohladiti i staviti u frižider da se dobro ohladi. 

Možete i tijesto da uradite prethodnog dana.  


Tefal, ideje bez kojih ne možete.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.