23.9.2019. 15:50
0
Brzi obrok od krompira i mesa
Faširano i krompirići uz malo različitog povrća mogu se za tren pripremiti u jednostavno i ukusno jelo. Sigurni smo da ćete već sutra isprobati ovaj recept!
Sastojci:

300 g faširanog mesa
400 g krompira
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
so
biber 
mljevena crvena paprika
svježi peršun

Na ulju prepržitno sitno nasjeckan luk, pa nakon par minuta dodajte mrkvu i crvenu papriku isjeckanu na kockice. Posolite, pobiberite i sve pospite mljevenom paprikom, pa dinstajte oko 10 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Krompire isjecite na tanje ploške, pa ga na malo ulja pržite u dubljoj tavi s poklopcem ili šerpi. Vrlo je bitno da krompir pržite poklopljen. S vremena na vrijeme, protresite tavu, pa poslije 20 minuta, odnosno kada krompir postane mekan, dodajte meso i povrće, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, poklopite i skinite s vatre. Ovo jednostavno, a vrlo ukusno jelo možete poslužiti uz sezonsku salatu ili grčki jogurt. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.