10.10.2019. 11:47
0
Kuća od krompira i luka
Slatkoljupci sanjaju o kućama od čokolade, a naš kuhar, inače veliki ljubitelj povrća, svoj san je pretvorio u malenu kuću od krompira i luka.
Sastojci:

450 g krompira
1 veliki luk
100 g žutog sira
100 g sira fete
maslinovo ulje
so
biber
2 grančice timijana

Krompir operite i ogulite, pa ga narežite na ploške debljine oko 2-3 mm. Prelijte ga bogato sa maslinovim uljem i posolite i pobiberite po želji. Zatim, u krompir dodajte narendani žuti sir po želji (gouda, trapist, kačkavalj i sl.), te komadiće feta sira i grančicu svježeg timijana (možete koristiti i suhi timijan). Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

Tepsiju ili kalup u kojem ćete peći jelo dobro premažite puterom, pa po dnu poslažite ploške luka. Preko toga rasporedite krompir sa sirevima i začinima, pa sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta, odnosno dok jelo ne postigne željenu boju. Ostavite da se malo prohladi, pa na tepsiju stavite veliki tanjur i preokrenite sve naopačke. Tako će luk, koji je bio na dnu dok se jelo peklo, doći na vrh, a i sve će da podsjeća na malu kuću koju ćete željeti pojesti. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.