Najpopularniju slatkovodnu ribu pripremali ste do sad na različite načine, ali da je medena i hrskava, pa još umotana u orahe... Eh, to tek trebate isprobati!
Sastojci:
500 g pastrmke
40 g oraha
40 g kukuruznog brašna
20 g putera
1 kašika meda
1 kašičica crvene paprike
1 kašika vode
1 jaje
morska so
biber
limunov sok
Pastrmke očistite, pa ih dobro operite i još bolje posušite. Kukurkuzno brašno pomiješajte sa crvenom paprikom, jaje umutite sa malo vode, a orahe sameljite i pomiješajte sa biberom i soli.
Ribu, potom, prvo dobro uvaljajte u brašno, a zatim i u jaja. Nakon toga, pastrmku što bolje uvaljajte u orahe, pa ih poslažite u tepsiju. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Dok se ribe peče, napravite medeni umak. U tavici rastopite puter, pa u njega dodajte med i sok od limuna. Dobro izmiješajte sve, pa sa ovom smjesom prelijte gotove ribe. Pastrmke poslužite uz omiljeni prilog.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.