19.11.2019. 14:16
0
Istočnjačka supa
Za razliku od domaćih supa koje se kuhaju nešto duže, ova, koja nam donosi arome Azije, priprema se u woku i vrlo brzo je gotova.
Sastojci:

150 g pilećih prsa
100 g kineskog kupusa
50 g suhih vrganja
500 ml povrtnog temeljca
80 g tankih špageta
1 crvena paprika
½ stabljike prase
1 kašika soja sosa
2 češnja bijelog luka
1 kašičica đumbira u prahu
svježi peršun

U Tefal woku zagrijte ulje, pa na par minuta prepržite pileća prska koja ste isjekli na jednake trakice. Zatim, dodajte kockice crvene paprike i kolutiće prase, te narendani kineski kupus. Sve dobro izmiješajte, pa poslije par minuta dodajte suhe vrganje.

Kada gljive upiju tečnost od povrća sve prelijte sa malo soja sosa, te dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, svježi đumbir ili đumbir u prahu i svježi peršun, pa sve nastavite pržiti na jačoj vatri.

Na kraju ulijte povrtni temeljac i dodajte špagete i kuhajte dok tjestenina ne postane mekana po vašem ukusu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.