20.11.2019. 10:40
0
Kotlet za pet
Da bi meso bilo mekano i sočno nije potrebna magija, već dobar recept. Ovako pripremljen kotlet je za čistu peticu!
Sastojci:

500 g telećih kotleta
200 g šampinjona 
500 ml sjeckanog paradajza 
40 g putera 
1 luk
2 češnja bijelog luka 
100 ml bijelog vina 
1 limun
2 kašike brašna 
mješavina začina
biber
crne masline
svježi peršun

Kotlete dobro operite, pa ih posušite. Pomiješajte brašno sa biberom i mješavinom začina, pa u tu smjesu dobro uvaljajte meso.

U Tefal dubljoj tavi otopice kockicu putera (20 g), pa na njoj kratko prepržite krupnije narezan luk i sitno nasjeckani bijeli luk. Čim luk postane zlatan izvadite ga iz tave, a potom dodajte i drugu kockicu putera, pa na njoj popržite kotlete s obje strane.

Mesu dodajte krupnije narezane šampinjone, pa i njih kratko prepržite. Sve prelijte bijelim vinom i pustite da alkohol ishlapi. Nakon toga dodajte sjeckani paradajz koji možete kupiti u marketu, a možete i vi nasjeckati svježi paradajz ali ga prethodno ogulite. Sve još malo začinite po želji, te dodajte kriške limuna, poklopite i krčkajte oko pola sata. Tada dodajte crne masline i svježi peršun, vratite poklopac, skinite s vatre i ostavite tako desetak minuta.

Sočne i mekane kotlete poslužite uz pire od krompira ili neki drugi prilog koji volite.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.