13.12.2019. 13:41
0
Janje u riži
Zaboravite na rižu iz tepsije kad probate ovu s janjetinom iz ekspres lonca. Mnogo brže je gotova, a još je ukusnija.
Sastojci:

‎500 g janjetine s kostima
‎250 g basmati riže
‎100 ml maslinovog ulja
‎1 luk
‎2 češnja bijelog luka
‎1 zreliji paradajz
‎1 svježa chili papričica
‎1 kašičica curry praha
‎1 kašičica kumin‎a
‎svježi peršun
‎1 kašičica cimeta
‎2 lista lovora
‎1/2 limuna
‎1 komadić đumbira
so
‎biber 

Rižu najprije namočite u većoj količini vode i ostavite da stoji 1 sat.

U Tefal ekspres loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckan luk i pustite ga da se zazlati. Potom dodajte cijele češnjeve bijelog luka, pa i njih kratko prepržite. Tada dodajte komade janjetine i pržite oko 10 minuta, uz povremeno miješanje kako bi se luk što bolje pomiješao s mesom.

Dodajte cimet, kriške pola limuna, narendani svježi đumbir i listove lovora. Lagano izmiješajte, pa dodajte ostatak začina: biber, so, kumin i svježi peršun.

Nakon par minuta dodajte paradajz nasjeckan na kockice i dinstajte oko 3-4 minute. Na kraju ulijte mlaku vodu tako da sve namirnice potopite. Pustite da voda proključa, pa stavite poklopac i kuhajte oko 20 minuta. 

Lonac, potom, skinite s vatre i pažljivo ispustite paru, otvorite poklopac i dodajte rižu koju ste ocijedili od vode. Ponovo stavite poklopac i kuhajte sve još oko 10 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.