Postoje brojne salate u kojima je glavni sastojak paprika roga, ali ova u kombinaciji s crvenim grahom je jednostavno neodoljiva!
Sastojci:
2 paprike roge
300 g crvenog graha (iz konzerve)
2-3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
10 ml aceta balsamica
Paprike najprije ispržite na
Tefal gril tavi. Slobodno ih pustite da malo „zagore“. Poslije će vam biti lakše ih oguliti, a imat će i bolji šmek.
Grilovane paprike stavite u dublju zdjelu i poklopite ih, pa ih ostavite oko 15 minuta. Možete ih staviti i u plastičnu kesu koju je potrebno dobro zatvoriti.
Da biste ubrzali proces pripreme najbolje je da koristite crveni grah iz konzerve, ali ako imate vremena ne bi bilo loše da skuhate svježi, odnosno suhi crveni grah.
Nakon toga možete pristupiti slaganju salate. Vrlo je bitno da i paprika i grah budu ohlađeni. Grilovanu papriku ogulite od kožice i nasjecite na trakice. Trakice ubacite u veću i dublju zdjelu, pa preko njih stavite grah koji ste prethodno ocijedili. Sve pospite sa što sitnije nasjeckanim bijelim lukom.
U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico i so, pa sa tim dresingom prelijte povrće. Sve dobro izmiješajte i poslužite uz neko pečenje ili pekarski krompir.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.