Tajna dobro pečenog mesa je u bogatoj marinadi i laganom pečenju. Zbog toga se ovo meso naprosto topi u ustima.
Sastojci:
2 kg telećih rebara
marinada:
2 glavice luka
200 ml crnog vina
2 češnja bijelog luka
200 ml crnog piva
1 kašika bibera
1 kašika soli
1 kašičica kumina
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica đumbir u prahu
1 čili papričica
1 kašičica čili sjemenki
1 kašičica kima
10 ml worcestershire sosa
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica korijandera
lovorov list
1 kašičica klinčića
Kako je marinada ključna za ovaj recept, onda je najbolje da krenete od njene pripreme. U Tefal blender ubacite krupno narezan luk, češnjeve bijelog luka, smeđi šećer, te začine: biber, so, đumbir u prahu, kumin, čili papričicu, čili sjemenke, kim, mljevenu crvenu papriku, korijander, klinčiće i lovorov list. Preko svega ulijte crno pivo i vino, te worcestershire sos i miksajte dok ne dobijete finu smjesu.
Meso na više mjesta dobro zarežite nožem, pa ga prelijte marinadom i potrudite se da svaki dio bude podjednako prekriven umakom. Ostavite u frižider najmanje dan, a po mogućnosti i dva.
Marinirano meso prije pečenja ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u zagrijanu rernu na 160 stepeni i pecite oko 3 sata. Uz ovaj sočni komad mesa odlično će ići blanširano ili grilovano povrće, i naravno crno pivo. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.