5.2.2020. 9:05
0
Prhka štrudla od jabuka
Ako već morate s nečim zasladiti dan, onda to uradite sa stilom i domaćom prhkom štrudlom od jabuka!

Sastojci:

1 kg jabuka
250 g lisnatog tijesta
narendana korica limuna i naranče
2 vrećice vanilin šećera
200 g šećera
100 ml meda

premaz i posip:
50 ml meda
šećer u prahu

Jabuke ogulite i izrendajte, pa ih zagrijavajte u dubokoj Tefal tavi. Pospite ih vanilin šećerom i kristal šećerom, te dodajte narendanu koricu limuna i naranče. Kada se šećer istopi, dodajte med i sve lagano dinstajte oko 15 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini izvaljajte u oblik pravougaonika na debljinu od 2-3 mm. Zatim, po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev od jabuka, pa lagano urolajte sve u štrudlu. Krajeve tijesta pažljivo pritisnite prstima kako vam prilikom pečenja ne bi iscurio nadjev. Štrudlu položite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Toplu štrudlu premažite rastopljenim medom i ostavite da se ohladi, pa je obilno pospite šećerom u prahu. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.