Pileća krila mogu biti prava poslastica ako ih napravite kako treba, a mi imamo upravo recept s kojim ne možete pogriješiti. I sočna, i hrskava, i ukusna!
Sastojci:
500 g pilećih krila
50 g senfa
30 g ruzmarina
1 češanj bijelog luka
330 ml piva
10 ml maslinovog ulja
30 g korijena celera
so
biber
Tajna je u dobroj marinadi, a ova pivska je fantastična. Dakle, u veću zdjelu stavite senf, ruzmarin, sitnije nasjeckan bijeli luk, pivo i maslinovo ulje, pa sve dobro izmiješajte. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte krila i pokušajte ih što bolje namočiti u marinadu. Pokrijte sve plastičnom folijom i ostavite da stoji najmanje dva sata, a još bolje preko noći.
Marinirana krilca poredajte u tepsiju, po želji ih posolite i pobiberite, te dodajte kockice korijena celera. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Tada ih izvadite, pa ih sve još jedno prelijte preostalom marinadom i vratite u rernu na još 10-15 minuta.
Gotova krilca poslužite uz kuhani krompir ili pomfrit.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.