18.5.2020. 15:48
0
Medene kocke
Kolači s medom su neodoljivi, mirisni i preukusni... Tako je i sa medenim kockama. Brzo ih napravite, a još brže pojedete.
Sastojci:

biskvit:
150 g putera
250 g brašno
1 vrećica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
150 g meda
70 g šećera
2 jaja
1 kašika arome vanilije
180 g vrhnja za kuhanje

glazura:
4 kašike meda
50 g putera
250 g šećera u prahu

posip:
50 g badema

Zahvaljujući inovacijama, Tefal nam zaista olakšava pripremu hrane i pića. Tako je i sa nastavkom za pečenje od OptiGrilla koji na ekonomičan način zamjenjuje rernu. Dakle, nastavak premažite puterom i blago pospite brašnom. 

U većoj zdjeli ili još jednom super kuhinjskom pomagalu, kao što je Tefal multipraktik aparat, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Kada se sve sjedini, dodajte puter sobne temperature, med, aromu vanilije i šećer, pa mikserom na srednjoj brzini mutite sve oko 5 minuta. Zatim, dodajte jaja, ali jedno po jedno, pa nastavite miksati dok se sve ne sjedini. Na kraju ulijte i vrhnje za kuhanje i nastaviti miksati dok ne dobijete glatku smjesu.

Dobivenu smjesu izlijte u nastavak za pečenje, pa ga stavite u OptiGrill i poklopite. Izaberite ručni način odabira temeperature i namijestite na narandžastu boju. Kolač pecite oko 15 minuta, odnosno do trenutka kada čačkalicu, koju zabijete u sredinu kolača, izvadite potpuno suhu. Kolač ostavite da se ohladi.

Za to vrijeme pripremite glazuru. U tavi rastopite puter, pa dodajte med i miješajte dok se u potpunosti ne sjedine. Tada postepeno dodajite šećer u prahu i miješajte dok ne dobijete finu kremu. Glazurom prelijte ohlađen kolač, pa ga ostavite i dalje da se hladi, dok se i glazura ne stisne. Ohlađen kolač izrežite na kocke, pa ga pospite mljevenim bademima.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.