3.6.2020. 9:46
0
Pikantno teleće pečenje
Uz pravi recept vrlo lako ćete postići da dobijete sočno i mekano pečenje. Saznajte kako da od teletine napravite zalogaje koji se tope u ustima!
Sastojci:

1,5 kg teletine
1 luk
30 g putera
20 g zelenog bibera
30 g sjemenki gorušice
so
biber

Za potpuni uspjeh ovog jela bitno je da imate veći komad mesa iz jednog dijela. Meso samo na nekolik mjesta zarežite nožem kako biste napravili proreze da što bolje upije arome.

Meso, najprije, posolite i pobiberite, a potom premažite sjemenkama gorušice. Ukoliko ne uspijete pronaći gorušicu poslužit će i obični senf. Začinjeno i premazano meso ostavite da stoji oko sat vremena.

Veću glavicu luka prepolovite, pa je kratko s jedne strane prepržite na tavi, kako bi luk porumenio i otpustio svoju aromu. Kada izvadite luk, u istoj tavi rastopite puter, pa na njemu kratko prepržite zeleni biber u zrnu. Meso stavite na sredinu tepsiju, pa ga prelijte puterom i biberom, stavite oko njega luk i dodajte oko 150 ml tople vode. Stavite sve u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 80 minuta, odnosno dok meso ne dobije željenu boju i mekoću. Gotovo pečenje izvadite iz rerne i ostavite da odmori najmanje 10 minuta, pa ga tek onda režite na željene porcije. Možete ga poslužiti uz pečeni krompir ili grilovano povrće. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.