Još jednom zanimljivom kombinacijom namirnica naš kuhar je napravio jelo koje će nešto više voljeti mlađi ukućani, ali i iznenadni gosti će vam biti zahvalni.
Sastojci:
1 kg krompira
150 – 200 g kukuruznog brašna
150 g edamera
150 g pileće salame
20 g putera
2 jaja
20 g susama
so
crvena paprika
peršun
majčina dušica
biber
Najprije skuhajte krompir koji ste prethodno izrezali na kocke. U krompir dodajte puter, pa ga ispasirajte u pire. Zatim, dodajte jaja, so, biber, susam, mljevenu crvenu papriku, sitno nasjeckan peršun, te majčinu dušicu. Sve dobro izmiješajte, pa postepeno dodajite kukuruzno brašno i nastavite miješati dok ne dobijete gušću smjesu.
Tada na scenu stupa genijalni
Tefal OptiGrill, koji osim što je savršen za roštiljanje u kući, ima i dodatnu opciju za pečenje. Dakle, nastavak za pečenje premažite puterom, pa ravnomjerno po njemu rasporedite jedan dio smjese od brašna i krompira.
Zatim, stavite pola količine narendanog edamera (oko 75 g), pa po tome kriške pileće salame, te ostatak sira. Na kraju po svemu stavite ostatak tijesta i poklopite. Na
OptiGrillu odaberite ručni način izbora temperature i postavite na narandžastu boju. Kukuruzu pecite oko 25 minuta do pola sata i poslužite uz omiljeni jogurt ili salatu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.