30.6.2020. 12:45
0
Lisnata krompiruša
Kako u jednom jelu da imate hrskavost, sočnost i mekoću, a da su pritom i okusi usklađeni. Odgovor je u lisnatoj krompiruši, piti koja nadmašuje sva očekivanja.
Sastojci:

300 g krompira
100 g sudžuke
100 g feta sira
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g pavlake
100 g cheddara
250 g lisnatog tijesta 

Krompir isjecite na ploškice debljine oko 0,5 cm, pa ga kuhajte oko 15-20 minuta. Pazite da ga ne prekuhate.

Lisnato tijesto razvaljajte na što tanje i na veličinu tepsije u kojoj ćete peći pitu, s tim da slobodno ostavite malo duže krajeve preko ruba tepsije. Zatim, po tijestu poredajte jedan dio sudžuke koju ste narezali na ploškice, pa po njoj poslažite dio krompira, a po krompiru pola količine feta sira kojeg ste isjekli na kockice. Ponovite postupak sa ostatkom krompira, sudžuke i feta sira.

U posebnoj zdjeli umutite jaja, pavlaku i mlijeko, te sa ovom smjesom prelijte sve ostale sastojke. Na kraju po piti pospite narendani cheddar sir, preklopite krajeve tijesta i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.