15.7.2020. 11:32
0
Napuhana torta
Kada se poželite zasladiti tortom, onda to učinite kako treba. Napuhana torta ima sve što vam treba, dva mekana biskvita i dvije preukusne kreme.
Sastojci:

svijetli biskvit:
6 jaja
80 g šećera
60 g brašna
½ vrećice praška za pecivo

tamni biskvit:
6 jaja
60 g šećera
60 g brašna
½ vrećice praška za pecivo
20 g čokolade u prahu

krema:
800 ml mlijeka
60 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice vanilin šećera
130 g putera
100 g šećera u prahu
50 g čokolade
400 ml vrhnja za šlag
40 g kokosovog brašna

Napravite najprije biskvite. U većoj zdjeli izmiksajte 6 bjelanaca, pa dodajte šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrst snijeg. Zatim, dodajite jedno po jedno žumance i miksajte dok se sve ne sjedini. Na kraju umiksajte brašno i prašak za pecivo, pa smjesu izlijte u Tefal okrugli kalup za torte i pecite na 170 stepeni oko 40 minuta.

Za tamni biskvit postupak je isti. Dakle, izmiksajte bjelanca, pa dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete šlag. Umiksajte žumanca, jedno po jedno, a potom i brašno i prašak za pecivo, te čokoladu u prahu. Tamni biskvit pecite na istoj temperaturi.

Dok se biskviti hlade, napravite kremu. Prašak za puding pomiješajte sa 50 ml mlijeka, a ostatak mlijeka stavite na vatru da proključa. Tada smanjite vatru, i u mlijeko umiješajte puding. Dodajte vanilin šećer i šećer i miješajte dok se pudnig ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

U posebnoj zdjeli, zatim, pjenasto izmiksajte puter sobne temperature i šećer u prahu, a vrhnje za šlag izmiksajte u drugoj zdjeli. Nakon toga, ohlađeni puding pomiješajte sa puterom, a potom i sa šlagom. Za ovo vam je potrebno malo veća zdjela. Na kraju kremu podijelite na dva jednaka dijela, pa u jedan dodajte kokosovo brašno, a u drugi otopljenu čokoladu za kuhanje.

Oba biskvita prepolovite na pola, kako biste dobili 4 jednake kore. Tortu slažite po želji. Naš kuhar je krenuo od svijetle kore i tamne kreme, a zatim je stavio tamni biskvit i bijelu kremu, te ponovio postupak. Složenu tortu, po želji, možete posuti narendanom čokolodom (ako je završite sa bijelom kremom), ili je posuti kokosom (ako je završite sa tamnom kremom) i ostaviti je da se dobro ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.