16.7.2020. 13:06
0
Integralne pogačice sa špinatom
Ove pogačice jednostavno ne možete da ne volite! Mekano i prhko pecivo sa ukusnim nadjevom je dobitna kombinacija.
Sastojci:

tijesto:
190 g brašna
190 g integralnog brašna
170 g putera
1 jaje
40 ml jogurta
malo soli

nadjev:
2 češnja bijelog luka
150 g špinata
150 g svježeg sira
so
biber

1 žumance za premazivanje
30 g susama za posipanje

Pomiješajte integralno i obično brašno, pa dodajte puter sobne temperature. Umiješajte masnoću što bolje u brašno, pa zatim dodajte jaje, jogurt i so, pa umijesite glatko tijesto. Ako vam tijesto bude suho, slobodno dodajte još jogurta. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju, pa stavite u frižider na pola sata.

Za to vrijeme, pripremite nadjev. Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa dodajte špinat. Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti svježi, koristit će i smrznuti. Kada povrće omekša, skinite ga s vatre, pa umiješajte svježi sir te sve začinite i dobro izmiješajte.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 0,5 cm, pa okruglom modlom ili drugim pomagalom napravite krugove od tijesta prečnika oko 5 cm. U sredinu kruga stavite kašiku nadjeva, pa tijesto presavijte na pola kako biste dobili polukrug. Krajeve tijesta pritisnite viljuškom, pa dobivene pogačice slažite u tepsiju u kojoj ćete ih peći.

Sve premažite umućenim žumancem i pospite susamom, pa pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Možete ih poslužiti uz jogurt ili salatu, a jedanko su dobre i tople i hladne. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.