Mnogi se pitaju kako pripremiti leću, a mi vam donosimo vrlo jednostavan recept, nakon kojeg ćete ovu namirnicu zavoljeti i koristiti puno češće.
Sastojci:
500 g bataka s karabatkom
100 g leće
1 luk
1 mrkva
1 suha chili papričica
200 ml vode
100 ml paradajz sosa
so
biber
šećer
svježi peršun
Uz
Tefal ekspresni lonac mnoga jela budu gotova puno brže nego da koristite šerpe, a da pritom budu jednako ukusna. Tako je i sa ovom piletinom u leći.
Na malo ulja prepržite sitnije narezan luk i mrkvu isjeckanu na kolutiće. Tada dodajte batake i karabatake, pa ih zapecite s obje strane.
Nakon toga, ubacite leću i sve dobro izmiješajte, te sve prelijte toplom vodom i paradajz sosom. Dodajte i suhu chili papričicu, zatvorite lonac i izaberite program za kuhanje piletine. Kada lonac počne da otpušta paru, kuhajte jelo oko sedam minuta.
Lonac, potom, skinite s vatre i ostavite da se ohladi, kako biste ga mogli otvoriti. Vratite ga na šporet, dodajte so i biber, te malo šećera. Sve pospite sa sitno nasjeckanim svježim peršunom i krčkajte par minuta. Poslužite toplo uz crni hljeb. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.