Paprike se mogu puniti raznim namirnicama, a ako još niste probalit uraditi to sa tjesteninom, pravo je vrijeme za Punjene pasta paprike!
Sastojci:
3 zelene paprike
125 g makarončića
100 g mozzarelle
3 paradajza
1 stabljika prase
svježi peršun
so
biber
mješavina začina
Paprike presijecite na pola, pa im odstranite unutrašnjost. Stavite u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Dok se paprike peku, pripremite nadjev. U većoj šerpi proključajte vodu, malo je posolite i pouljite, pa stavite da se makarončići skuhaju al dente.
U posebnoj zdjeli pomiješajte svježi paradajz isjeckan na kockice i ploškice prase. Zatim, dodajte kockice mozzarelle, a potom i skuhanu tjesteninu. Sve začinite sa soli, biberom, mješavinom začina i svježim peršunom. Dobro izmiješajte, pa sa ovim nadjevom napunite paprike. Sve vratite u rernu i pecite još 10-15 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.