14.9.2020. 15:12
0
Gringo čorba
Teleća koljenica je odlična za pripremu raznih variva, a naš kuhar se odlučio ovoga puta na gustu čorbu inspirisanu Južnom Amerikom.
Sastojci:

1 kg teleće koljenice (prednja)
250 g kukuruza šećerca
1 stabljika celera
3 korijena peršuna
3 mrkve
1 luk
1 svježa crvena paprika
1 kašika chili sjemenki
so
svježi peršun

U veću i dublju šerpu ubacite koljenicu koju vam je prethodno mesar isjekao na manje komade. Zatim, dodajte korijen peršuna i mrkvu, koje ne trebate previše usitnjavati. Veću glavicu luka samo prepolovite, a svježu papriku isijecite na kocke. Dodajte i stabljiku celera, kukuruz, te chili sjemenke i so. Sve prelijte toplom vodom i kuhajte oko sat vremena.

Nakon toga, izvadite koljenicu, a supu izmiksajte Tefal štapnim mikserom. Poskidajte meso s koljenice i vratite ga u supu, sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.