25.9.2020. 12:21
0
Vinska hobotnica
Kažu da je hobotnica najbolja ispod peke, ali naš kuhar se ne bi složio s tim. Donosimo vam recept koji možete pripremiti kući bez prevelike muke, a rezultat je fantastičan.
Sastojci:

400-500 g hobotnice
100 g dagnji
1 luk
3 češnja bijelog luka
100 ml pasiranog paradajza
100 ml crnog vina
30 g crnih maslina
50 g prezle
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
mješavina začina

Bilo bi dobro koristiti svježu hobotnicu, ali nećete pogriješiti ni sa smrznutom. Najprije je skuhajte u vodi koju ne treba soliti. Skuhanu hobu isijecite na manje komade a vodu od kuhanja ostavite za poslije.

U dubljoj Tefal tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk. Nakon što omekša, dodajte komade hobotnice pa ih blago prepržite. Potom, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, pa poslije par minuta prelijte sa malo vode u kojoj ste kuhali hobu.

Nakon što sve proključa, smanjite vatru, pa ulijte pasirani paradajz i crno vino. Po želji posolite i pobiberite.

Neka se sve krčka oko 10 minuta, pa dodajte masline i prezlu. Lagano promiješajte i po potrebi dodajte mješavinu začina, te skinite s vatre. Ovako pripremljenu hobu poslužite uz kuhanu palentu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.