1.10.2020. 11:39
0
Losos odrezak
Vrhunsku ribu treba pripremiti na vrhunski način da bismo uživali u svakom zalogaju. Ovaj recept je prejednostavan a losos se bukvalno topi u ustima.
Sastojci:

500/600 g losos odrezaka
50 ml bijelog vina
180 ml pavlake 
50 g brašna
1 kašika crvene paprike
2 kašike senfa
sok 1 limuna 
1 limun
50 g goude
so
biber
svježi peršun
maslinovo ulje za prženje

Odrezak lososa posolite i pobiberite sa obje strane, pa ga dobro uvaljajte u mješavinu brašna i crvene paprike. Zagrijte maslinovo ulje, te pažljivo stavite odrezak da se prži oko 2-3 minute. Tada ga okrenite na drugu stranu, pa ulijte bijelo vino i pržite još par minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku, senf, svježi peršun, narendanu goudu i sok limuna. 

Odrezak, potom, prebacite u tepsiju, pa ga prelijte sa ovom smjesom, a po vrhu stavite kriške limuna. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete! 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.