15.10.2020. 10:56
0
Kukumber pasta
Danas na Kuhpoh meniju jedno jednostavno ali veoma zanimljivo predjelo u kojem je naš kuhar odlično iskombinovao tjesteninu i svježe povrće.
Sastojci:

100 g integralnih špageta
2 velika krastavca
10 g badem listića
1 paradajz
½ stabljike prase
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
maslinovo ulje

Zakuhajte veću količinu vode, posolite je, pa u njoj skuhajte integralne špagete. Vrijeme kuhanja zavisi od proizvođača tjestenine. Skuhanu tjesteninu, ocijedite i prebacite u veću zdjelu, pa dodajte listiće badema, paradajz isjeckan na manje kockice, sitno nasjeckanu prasu i bijeli luk, te svježi peršun. Sve prelijte sa maslinovim uljem i dobro izmiješajte.

Veće krastavce izrežite na nekoliko manjih komada kojim ćete izdubiti unutrašnjost koju ćete poslije nafilovati pastom i povrćem. Punjene krastavce poslužite hladne kao predjelo, ili snack. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.