Nedjeljom uvijek napravimo malo više ručka. Dva komada (piletine ili šnicle) su dovoljna za ovu musaku, ili bijelo meso na kockice ili tunjevina.
Sastojci:
200 g kus kusa
špinat
1/2 glavice manjeg luka
150 g piletine
so
biber
bijeli luk
mješavina začina
peršun
2 jaja
mlijeko, jogurt
parmezan
Špinat oprati i kratko prokuhati. Ocijediti i ohladiti. To možete napraviti dan ranije. Na luku popržiti sitnije izrezane ostatke mesa od dana ranije (ako nema od dan ranije - popržite bijelo meso narezano na manje kockice), dodajte začine i na kraju kus-kus koji ste prethodno namočili u vreloj vodi par minuta. U manju zdjelu ili lilm za pečenje (25x15cm) koju ste prethodno nauljili posložite polovicu listova špinata. Na špinat istresite meso s kus-kusom. Preko kus-kusa poslažite ostatke špinata. Musaku prelijte s umućenim jajetom, jogutom i mlijekom i malo soli. Na kraju musaku posipajte ribancem/parmezanom. Zapecite u pečnici na 200C oko 25 minuta.
Posluživanje
Umjesto piletine možete staviti tunjevinu.
Dobar tek, želi Vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.