26.10.2020. 11:25
0
Puna duša kokosa
Okus kokosa je univerzalan i oni kojima se sviđa jednostavno obožavaju svaki kolač sa ovim koštuničavim voćem. Uopće ne sumnjamo da će i ovi kokos zalogaji umočeni u čokoladu biti na njihovoj top listi najboljih kolača.
Sastojci:

250 g kokosovog brašna
300 g mliječne čokolade
200 ml vrhnja za šlag (od mliječne masti)
150 g šećera
150 g putera
1 vrećica vanilin šećera
6 kašika ulja
malo soli

U veću šerpu ulijte vrhnje za šlag, ali obratite pažnju da vrhnje bude od mliječne a ne biljne masti. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa zagrijavajte ga lagano neprestano miješajući. Kada se vrhnje ugrije, dodajte puter i nastavite miješati dok se svi sastojci ne sjedine. Kada smjesa proključa, skinite je s vatre i u nju dodajte kokosovo brašno. Sve dobro izmiješajte kako bi brašno što bolje upilo tekuću smjesu.

Dobivenu smjesu prebacite u tepsiju ili kalup, pa je ravnomjerno rasporedite na željenu debljinu. Sve prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi, najprije na sobnoj temperaturi oko 2 sata, a potom stavite u frižider i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Ohlađenu smjesu izrežite na željene oblike, pa ih prelijte čokoladom koju ste prije toga otopili na pari pomiješanu sa malo ulja. Dobivene slatke i ukusne zalogaje ostavite da se ohlade, pa se počastite kada se poželite s nečim zasladiti. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.