16.11.2020. 13:01
0
Idilična piletina
Stiže još jedan jednostavan recept s kojim ćete od obične piletine napraviti vrhunsko jelo.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
250 g blitve
200 g goude
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
so
biber
prezla
majčina dušica

Najprije pripremite blitvu s kojom ćete obogatiti piletinu. Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa dodajte listove blitve. Posolite i pobiberite po želji i sve dinstajte oko 5-10 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Pileći file zarežite na nekoliko mjesta kako biste napravili „džepove“ u koje ćete staviti po komad sira i po kašiku blitve. Sve pospite sa malo majčine dušice i po želji još posolite i pobiberite.

Komad folije u kojem ćete peći piletinu pospite sa malo prezle, pa stavite po tome meso. Sve još jednom pospite sa malo prezle, pa zamotajte dobro u foliju. Piletinu pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Nakon toga, odmotajte foliju i vratite meso u rernu na još 15 minuta da se fino zapeče. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.