26.1.2021. 15:23
0
Piletina u zelenilu
Danas ćemo piletinu, pa kud puklo! I to ne bilo kakvu, već sa divnim zelenim prilogom i to ne jednim, već dva.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
500 g brokule
1 stabljika prase
2 češnja bijelog luka
250 ml povrtnog temeljca
50 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
so
biber
himalajska so

Pileći file ostavite u komadu. Nemojte ga zarezivati i tanjiti, eventualno možete ukloniti žilicu ako je vidite. Meso posolite sa himalajskom soli, koja osim što je zdravija od obične, mesu daje i poseban šmek i ostavite sa strane.

Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckan bijeli luk i čim zamiriše dodajte brokulu. Sve lagano promiješajte i dinstajte par minuta, pa prelijte povrtnim temeljcem. Kuhajte oko 10 minuta, pa sve izmiksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete fini pire.

U posebnoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njega stavite pileći file da se prži, a sa strane dijelove stabljike prase. Meso pržite oko 5-7 minuta sa obje strane, povremeno ga polijte sa masnoćom od prženja. Sočni file servirajte na pireu od brokule uz mekane komadiće prase. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.