Pohovana jela su kao zabranjeno voće. Što nam više govore kako nisu zdrava, mi im sve teže odoljevamo. Ako već ne možete odoljeti pohovanom, onda je najbolje da pohujete sami, a naš kuhar ima odličan recept!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
so
pikantna smjesa za poh:
100 g brašno
50 g ljutog kukuruznog sneka
1 kašičica mljevena crvena paprika
ostalo:
100 g brašna
2 jaja
300 ml ulja za prženje
prilog:
1 tikvica
1 mrkva
1 patlidžan
1 paprika roga
20 ml maslinovog ulja
Pileći file izrežite na deblje trakice, pa ga posolite i dobro izmiješajte rukama. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno sa crvenom paprikom i izmrvljenom kukuruznom grickalicom sa okusom chilija ili paprike (to može biti neki tortilja čips, kukuruzne pahuljice ili sl.).
Umutite jaja sa malo soli, pa piletinu najprije uvaljajte samo u brašno, potom u jaja i na kraju u smjesu za poh.
U dubljoj tavi ili šerpi zagrijte ulje, pa u njemu pržite piletinu oko 5-7 minuta. Uz ove hrskave zalogaje možete poslužite wok povrće. Zagrijte maslinovo ulje u
Tefal wok tavi, pa na njemu kratko prepržite štapiće mrkve, tikvice, patlidžana i paprike roge. Sve poslužite uz slatko-ljuti umak i uživajte!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.