Popularnost krema supa leži u tome što zapravo i ne znate šta jedete a znaju biti tako dobre, kao što je ova današnja u kojoj je glavni sastojak prokulica, odnosno kelj pupčar.
Sastojci:
300 g prokulica
1 ljubičasti luk
2 stabljike prase
1 stabljika celera
2 krompira
50 ml milerama
himalajska so
Ljubičasti luk isjeckajte na kockice, pa ga kratko prepržite, te dodajte prasu i stabljiku celera isjeckanu na kolutiće. Nakon što povrće omekša dodajte kockice krompira, a potom i prokulice. Sve još malo prodinstajte, posolite i prelijte sa pola litra tople vode i pustite da se krčka oko 15 minuta.
Gotovu supu skinite s vatre, dodajte mileram, pa Tefal štapnim mikserom je izmiksajte dok ne postane kremasta po vašoj želji. Dobar tek želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.