24.3.2021. 15:47
0
Pasta u carstvu gljiva
Okus i miris gljiva je nešto posebno, a u to će vas uvjeriti i ovo jednostavno jelo koje možete napraviti za manje od pola sata.
Sastojci:

300 g širokih rezanaca
150 g šampinjona
250 g bukovača
100 ml vina
4 češnja bijelog luka
1 manji luk
30 g putera
150 g svježeg sira
1 žumance
200 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
origano
mješavina začina
biber
svježi peršun

Tjesteninu skuhajte al dente. Još dok se kuha pasta, možete pripremiti gljive. Zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk. Dodajte gljive narezane na listiće, pa pustite da porumene.

Zatim, dodajte origano, mješavinu začina i sve prelijte bijelim vinom. Na kraju dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i biber. Kratko krčkajte, pa skinite s vatre.

U Tefal wok tavi istopite puter, pa dodajte skuhane rezance i kratko ih okrenite da se sljube s puterom. Dodajte sir, a potom i gljive. U posebnoj zdjeli umutite žumance i vrhnje za kuhanje, pa s tim prelijte pastu. Sve dobro izmiješajte, obilato pospite svježim peršunom i poslužite uz narendani parmezan.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.