7.5.2021. 15:39
0
Biskvit na mascarpone kremi
Većina kolača izgleda isto, pa ih tako sam način posluženja može učiniti potpuno drugačijim. Zašto ne bi biskvit bio na kremi, a ne obratno kakav je slučaj kod većine kolača?!
Sastojci:

biskvit:
400 g brašna
200 ml mlijeka
50 g šećera
50 g smeđeg šećera
3 jaja
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo

krema:
300 g mascarponea
200 ml vrhnja za šlag
200 g mljevenog keksa
100 g šećera u prahu
100 g kokosovog brašna
30 g kikiriki putera

Biskvit kao i svaki drugi, a opet drugačiji. Najlakše ga je napraviti uz Tefal Multipraktik aparat. Najprije izmiksajte jaja i šećere. Kada postanu pjenasta, dodajte mlijeko, pa ga umiksajte. Potom, postepeno dodajite brašno i neprekidno miksajte. Umiksajte i prašak za pecivo, pa ovu smjesu izlijte u tepsiju ili kalup za pečenje. Biskvit pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se biskvit lagano peče, napravite kremu. Nema kuhanja, i sve što vam je potrebno je zapravo Tefal mikser. Najprije izmiksajte vrhnje za šlag dok ne dobijete čvrst šne. Tada dodajte mascarpone, pa miksajte dok se ne sjedini. Nakon toga umiksajte i ostale sastojke dok ne dobijete glatku kremu.

Ohlađen biskvit isijecite na parčad u obliku trokuta i poslužite ih uz dosta kreme kojom ćete ispuniti sredinu tanjura. Sve pospite sa malo cimeta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.