Jedna od najboljih kombinacija mesa i povrća je ona u wok tavi. U to smo se uvjerili i sa novim receptom našeg kuhara kojeg smo jednostavno nazvali Top Wok!
Sastojci:
150 g goveđeg bifteka
150 g pilećeg filea
1 ljubičasti luk
1 stabljika celera
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 stabljika mladog luka
20 g kikirikija
20 g susama
30 ml soja sosa
50 ml goveđeg temeljca
so
biber
svježi peršun
Za dobro wok jelo, osim pažljivo odabranih namirnica, potrebna je i
Tefal wok tava. Dakle, u dobro zagrijanoj tavi najprije prepržite na trakice izrezan goveđi biftek i pileći file. Kada meso fino porumeni, dodajte povrće: ljubičasti luk isjeckan na ploškice, crvenu i zelenu papriku na trakice, te na kolutiće stabljike celera i mladog luka.
Kada se povrće i meso fino prožmu, dodajte kikiriki i susam, pa ih lagano prepržite. Na kraju ulijte soja sos i goveđi temeljac, te po želji posolite i pobiberite. Sve pospite sitno nasjeckanim peršunom i poslužite sa kuhanom rižom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.