21.10.2021. 12:35
0
Mesne bombice
Želite li bombastičan ručak, naš kuhar ima adekvatan recept, a najviše će mu se obradovati ljubitelji mesa.
Sastojci:

500 g juneće šnicle
100 g suhog mesa
150 g mozzarelle
1 kašika ulja
biber
so

Juneće šnicle istanjite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite sa obje strane. U svaku šniclu umotajte tanku krišku suhog mesa i veću kocku mozzarelle, formirajući malo veće mesne kuglice, odnosno bombice. Dodatno ih učvrstite kuharskim koncem.

Mesne bobmice, potom, ubacite u Tefal Actifry fritezu, prelijte sve sa samo jednom kašikom ulja i namjestite da se prži 20 minuta. Dakle, za manje od pola sata dobićete savršeno ispržene mesne kuglice sa samo jednom kašikom ulja.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.