25.10.2021. 14:42
0
Bananeros
Bananama je uvijek sezona, tako da ovaj kolač možete praviti kad god poželite nešto slatko i nešto što miriše na ovo voće.
Sastojci:

3 banane
100 g putera
220 g brašna
150 g šećera
2 jaja
1 kašika arome vanilije
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica cimeta

Banane ogulite, pa ih kratko izgnječite viljuškom. Dodajte puter sobne temperature, pa sa Tefal mikserom miksajte par minuta. Tada dodajte šećer, pa nastavite miksati i poslije minute dodajte jaja, ali jedno po jedno. Nakon toga postepeno dodajite brašno i nastavite miksati. Na kraju u smjesu umiksajte aromu vanilije, prašak za pecivo i cimet.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kolače ili tepsiju i pecite na 175 stepeni oko 45 minuta. Dodatno, kolač prije serviranja možete preliti sa malo meda.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.