Patlidžan uglavnom pohujemo ili ga koristimo za musaku, ali pravo uživanje u ovom povrću doživjet ćete tek kad probate ove rolnice.
Sastojci:
1 veći patlidžan
nadjev:
150 g svježeg sira
50 g suhog mesa
1 kašičica mljevenog korijandera
1 jaje
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
Patlidžan izrežite na jednake, što tanje ploške. Malo ih posolite, pa ih kratko prepržite sa obje strane. Ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme, pripremite nadjev. Pomiješajte svježi sir sa mljevenim korijanderom, sitno nasjeckanim svježim peršunom i kockicama suhog mesa. Posolite i pobiberite po želji, te u smjesu dodajte jaje i malo maslinovog ulja, pa sve dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu urolajte u listove patlidžana, poredajte u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.