4.1.2022. 13:09
0
Trofejna tjestenina
Tjestenina pripremljena u rerni ima potpuno drugo dimenziju od one kuhane, i skoro svaki takav recept je biser koji se treba isprobati. Trofejna tjestenina je nešto što se mora probati!
Sastojci:

150 g trofie tjestenine
350 g faširanog mesa
100 g smrznutog graška
50 g kukuruza šećerca
1 manji luk
100 g mozzarelle
100 g žutog sira
50 g parmezana 
150 ml paradajz sosa
150 ml povrtnog temeljca
30 ml maslinovog ulja
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika mješavine začina
biber 
svježi peršun 

U Tefal tepsiju stavite tjesteninu, pa po njoj rasporedite meso. Potom, ubacite smrznuti grašak, te kukuruz šećerac, manju glavicu luka narezanu na sitno, sitno sjeckani svježi peršun, te kockice mozzarelle i narendani žuti sir (gouda, edamer, trapist i sl.). 

Sve lagano izmiješajte, pa prelijte paradajz sosom, povrtnim temeljcem, maslinovim uljem i vrhnjem za kuhanje, te začinite mješavinom začina i svježe mljevenim šarenim biberom. Na kraju protresite lagano tepsiju kako bi se sve namirnice što bolje sjedinile, pa sve pospite narendanim parmezanom i stavite na 180 stepeni. Pecite oko 50 minuta, odnosno dok sve lijepo ne porumeni. Prije serviranja, ostavite da se malo prohladi kako biste lakše vadili porcije iz tepsije.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.