Malo drugačiji doručak, lagana večerica ili superukusna užina... Gurman kriške možete poslužiti u bilo koje doba dana.
Sastojci:
integralni hljeb
1 crvena paprika
200 g tune iz konzerve
20 g zelenih maslina
100 g feta sira
biber
so
maslinovo ulje
rukola
U
Tefal tavi popržite crvenu papriku koju ste isjekli na trakice i ostavite da se prohladi.
U veću zdjelu dodajte tunjevinu iz konezerve koju ste prethodno ocijedili od ulja, pa ubacite poprženu papriku, zelene masline izrezane na kolutiće, te kockice feta sira. Sve malo posolite i pobiberite, pa prelijte sa malo maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
Hljeb izrežite na tanje kriške jednake debljine, pa ih u Tefal gril tavi popržite sa obje strane dok ne postanu hrskave. Na svaku krišku, potom, stavite malo rukole, a po njoj obilato rasporedite već pripremljeni nadjev.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.