Makaraoni u bogatom umaku od sira se mogu zvati samo uMakaroni i nikako drugačije. A tu je i ljuta sudžukica kao tačka na i.
Sastojci:
150 g malih makarona
umak:
30 g putera
1 kašika brašna
200 ml mlijeka
200 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
biber
so
dodatno:
50 g sira ribanca
100 g ljutih sudžukica
Makarone skuhajte u većoj količini slane vode i ostavite sa strane. Zatim, u većoj i dubljoj
Tefal tavi otopite puter, pa dodajte brašno i na laganoj vatri neprestano miješajte dok se ne poveže. Tada ulijte mlijeko i nastavite miješati pazeći da vam ne ostanu grudvice. Na kraju u tu smjesu dodajte narendani žuti sir i miješajte dok se sir fino ne istopi.
U smjesu od sira umiješajte makarone i ostavite sa strane. Sudžukice usitnite i lagano ih prepržite.
Jelo servirajte u zdjele, koje najprije treba napuniti makaronima, zatim posuti sirom ribancem, a na kraju po svemu rasporediti meso sudžukica.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.