28.6.2022. 15:52
0
Zapečeni grah
Brojni su načini za pripremu graha, a jedan koji nam je posebno drag jeste ovaj bez mesa i kada se zapeče.
Sastojci:

300 g bijelog graha (iz konzerve)
50 g kukuruza (iz konzerve)
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
1 paradajz
100 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
lovorov list
mljevena crvena paprika
biber
so
chili prah

Najprije prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte crvenu papriku izrezanu na trakice. Potom, dodajte bijeli luk nasjeckan na listiće i kockice svježeg paradajza.

Zatim, dodajte ocijeđeni grah i kukuruz iz konzerve, te svježi peršun i lovorov list. Posolite i pobiberite po želji, te dodajte mljevenu crvenu papriku i chili prah. Dinstajte par minuta, pa sve prelijte vrhnjem za kuhanje, smanjite vatru i krčkajte 10-15 minuta.

Jelo, na kraju, prebacite u vatrostalnu zdjelu ili zemljanu posudu i stavite peći u rernu na 200 stepeni oko 15 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.