11.8.2022. 17:00
0
Crno bijeli svijet
Kad se poželite zasladiti nečim domaćim, ovaj kolač koji ne samo da sjajno izgleda, već je i preukusan, je jedno od boljih rješenja.
Sastojci:

bijeli biskvit:
1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
60 g lješnjaka
100 g brašna

tamni biskvit:
4 jaja
100 g šećera
150 g margarina
70 g putera
100 g čokolade
15 g brašna

Najprije napravite smjesu za bijeli biskvit. Izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte margarin sobne temperature. U smjesu, potom, umiksajte mljevene lješnjake i brašno. Dobivenu smjesu izlijte u kalup ili tepsiju, pa pecite u zagrijanoj rerni na 170 C oko 10 minuta.

Za to vrijeme napravite smjesu za tamni biskvit. Prvo, izmiksajte žumanjca i šećer, a potom i bjelanca sa malo soli. U tavi na laganoj vatri otopite čokoladu, puter i margarin, pa umiksajte u smjesu sa žumancima, pa dodajte i brašno. Nakon toga, u smjesu lagano umiješajte i šne od bjelanaca

Dobivenu smjesu izlijte na prvi biskvit, pa vratite u rernu i pecite još oko 50 minuta. Kolač dodatno možete obogatiti, ako ga nakon pečenja pospete narendanom finom čokoladom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.