5.10.2022. 15:36
0
Bordo kruške
U jesen su kruške sočne i slatke, pa je pravo vrijeme za pravljenje neke voćne poslastice. Malo oraha, meda i višanja, i imate desert za pamćenje.
Sastojci:

5-6 krušaka
300 ml kompota od višanja
125 g putera
20 g meda
50 g oraha
1 kašičica ruma

Kruške ogulite i prepolovite. U većoj i dubljoj tavi rastopite puter, pa na laganoj vatri prepržite kruške s obje strane. Kada potamne, dodajte med i orahe.

Nakon što se med otopi, ulijte rum i kompot od višanja zajedno s višnjama i krčkajte oko 20 minuta, odnosno dok se sok ne reducira i postane gust.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.