Kažu da nije loše ubaciti užinu između obroka, a ako se odlučite na takav potez mi imamo odličan recept za međuobrok. Povrtni krem namaz možete poslužiti i kao predjelo ili laganu večericu.
Sastojci:
1 veći patlidžan (oko 300-400 g)
100 g oraha
50 g nara
2 svježa paradajza
1 luk
2 češnja bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
svježi peršun
biber
Dakle, jedan veći ili dva srednja patlidžana, pouljite maslinovim uljem (oko 20 ml) i stavite u rernu na 180 stepeni. Pecite ih oko 40 minuta, pa ih poklopite i ostavite da se ohlade.
Nakon toga, oguljen patlidžan ubacite u blender, pa mu dodajte svježi paradajz kojem ste odstranili kožicu, te luk i bijeli luk. Ubacite orahe, nar i svježi peršun. Posolite po želji. Ulijte ostatak maslinovog ulja i sok limuna, pa blendajte dok ne dobijete namaz željene gustine.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.