26.1.2023. 10:42
0
Pileći paprikaš iz rerne
Kad hoćete klasično jelo učiniti malo drugačijim, ali i ukusnijim, onda ga zapecite. Pileći paprikaš je poseban kada završi u rerni!
Sastojci:

2 bataka
2 karabataka
2 mrkve
2 paprike roge
1 tikvica
1 ljubičasti luk
nekoliko stabljika peršuna (bez listova)
100 g smrznute bamije
200 g cherry paradajza iz konzerve
500 ml pilećeg temeljca
ulje
biber
so
muškatni oraščić
svježi peršun

U većoj i dubljoj tavi, na ulju, popržite batake i karabatake. Kada im porumeni korica, dodajte povrće: mrkvu, paprike roge, tikvicu i lik, te stabljike peršuna. Posolite, pobiberite i dinstaje sve 3-4 minute.

Tada dodajte muškatni oraščić i smrznutu bamiju, pa nastavite dinstati oko 10 minuta. Nakon toga, sve prebacite u tepsiju, pa dodajte cherry paradajz iz konzerve zajedno sa sosom i ulijte pileći temeljac. Tepsiju stavite u rernu i pecite na 170 stepeni oko 80 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.