1.2.2023. 15:14
0
Drž' se kopna, hvali more
Pošto su se u ovom jelu u harmoniji našli plodovi mora i plodovi kopna, onda nam je nekako logično bilo ovom receptu dati upravo ovakvo ime.
Sastojci:

200 g špageta
30 g putera
100 g cherry paradajza
svježi bosiljak
svježi peršun
50 ml vode
200 g morskih plodova (smrznutih)
biber
so

bijeli umak:
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g dimljenog sira

U većoj šerpi, u slanoj vodi, špagete skuhajte al dente. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

Zatim, u tavi rastopite puter, pa na njemu prepržite na pola izrezane cherry paradajze. Kada paradajz otpusti svoje sokove, dodajte krupno narezan bosiljak i sitno nasjeckan peršun. Ulijte toplu vodu, pa kad proključa dodajte morske plodove. Posolite, pobiberite i krčkajte oko 10 minuta. Tada dodajte skuhane špagete i sve dobro izmiješajte. Ostavite na laganoj vatri.

U posebnoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa u njega dodajte kockice dimljenog sira. Miješajte dok se sir ne istopi, pa ovim umakom prelijte špagete.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.