15.3.2023. 12:31
0
Fina tjestenina
Kuhanje tjestenine je zaista jednostavan proces, pa čak i oni koji nisu vješti u kuhinji, uz malo truda, mogu napraviti sjajna jela. Uvjerit ćete se u to nakon što isprobate recept za Finu tjesteninu.
Sastojci:

160 g rigatoni paste
300 g pilećeg filea
1 mrkva
30 g korijena celera
½ stabljike mladog luka
2 češnja bijelog luka
½ chili papričice
50 g kiselog luka
20 ml soja sosa
50 ml slatkoljutog sosa
50 ml pilećeg temeljca
30 g parmezana
50 g putera 
mješavina začina
ulje
so

Za početak skuhajte rigatone u dosta posoljene vode al dente. Dok kuhate pastu u šerpi, u većoj tavi pripremite ostatak jela.

Na ulju prepržite trakice pilećeg filea, pa kada meso porumeni dodajte mrkvu i celer također narezane na trakice. Poslije par minuta, dodajte mladi luk, bijeli luk i chili papričicu i nastavite s prženjem. Zatim, dodajte kiseli luk i mješavinu začina i pržite par minuta.

Tada ulijte soja sos, slatkoljuti sos i pileći temeljac. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte skuhane rigatone i krčkajte 4-5 minuta da pasta što bolje upije sokove i arome. Ugasite vatru i u sve ubacite narendani parmezan i kocku putera.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.