Dojam o nekom jelu prvo steknemo na osnovu izgleda, a sudeći kako izgledaju ovi muffini onda je i okus zagarantovano dobar!
Sastojci:
6 jaja
1 ljubičasti luk
50 g šampinjona
100 g špinata
50 g parmezana
1 kašika senfa
50 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika ulja
biber
so
ulje za prženje
U tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Kada porumeni, dodajte šampinjone narezane na listiće. Nakon što i gljive porumene, dodajte svježi špinat, pa sve dinstajte par minuta dok špinat ne uvene. Tada posolite i pobiberite, te nastavite dinstati 5-7 minuta.
U većoj zdjeli umutite jaja i so, pa dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Stavite senf, biber i ulijte ulje, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu umiješajte već pripremljeni špinat s gljivama i narendani parmeza.
Smjesu izlijte u kalup za muffine i stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.