Neki stručnjaci kažu da ljuta hrana oslobađa endorfine, pa nas zbog toga čini sretnima. Ljubitelja ljute hrane je sve više, pa otuda i potreba za ovim receptom za pikantnu pastu s piletinom.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
160 g šarenih fusillija
1 luk
2 crvene paprike
250 ml paradajz sosa
ulje
so
biber
tucana ljuta paprika
Najprije skuhajte pastu. Zakuhajte oko litar vode, pa kad proključa posolite i dodajte tjesteninu. Skuhajte je al dente, odnosno držite se uputstava proizvođača.
Dok se pasta kuha, u wok tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite sitno nasjeckan luk. Kad omekša, dodajte trakice piletine i nastavite pržiti/dinstati dok i piletina ne porumeni. Tada dodajte i trakice crvene paprike, te posolite i pobiberite. Dinstajte sve par minuta, pa sve pospite ljutom tucanom paprikom i prelijte paradajz sosom. Neka se krčka oko 5-7 minuta, a ako vam je umak pregust, slobodno dodajte malo vode u kojoj se kuhala pasta.
Pred kraj dodajte i skuhanu pastu, pa sve dobro izmiješajte i poslužite uz rendani parmezan.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.