6.6.2023. 15:57
0
Hljepčići iz tave
Vječita dilema koja nas „smara“ svakodnevno a koja glasi šta bih mogli jesti, najlakše se riješi dobrim receptom. Hljepčići iz tave su super rješenje za doručak ili laganu večericu.
Sastojci:

300 g brašna
100 ml mlijeka
30 ml jogurta
30 g putera
5 g instant kvasca
5 g praška za pecivo
so

nadjev:
100 ml pavlake
½ paprike babure
½ paradajza
½ stabljike mladog luka
sok ½ limuna
svježi peršun
so
biber

U šerpici zagrijte mlijeko, pa u njega ubacite u puter i pustite da se lijepo rastopi, pa skinite s vatre. Ne treba proključati.

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, so i prašak za pecivo. Potom, u smjesu dodajte jogurt, te mlijeko s puterom. Umijesite tijesto, prekrijte ga i ostavite na toplom da se udvostruči.

Kada tijesto nadođe, podijelite ga na jednake dijelove, odnsno loptice koje ćete na pobrašnjenoj površini razvaljati u oblik kruga veličine tave u kojoj ćete pržiti hljepčiće.

Hljebčiće pržite u tavi sa neprijanjajućim dnom bez ulja oko 2-3 minute s obje strane.

Da ne biste jeli „suh“ hljeb, naš kuhar je pripremio i ukusan a lagan nadjev. Nasjeckajte na sitno papriku, paradajz i mladi luk, te sve pospite sa svježim peršunom i sokom limuna. Posolite i pobiberite po želji, pa u sve umiješajte i pavlaku.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.